Νίκος & Μαριάννα

Ώρα  καλή κι η ώρα χρυσή

κι η ώρα ευλογημένη

τούτην την δουλειά που αρχίσαμε

να βγει στερεωμένη………..

Με παραδοσιακές κυπριακές  μελωδίες  είχε σκεφτεί η κ. Ελένη από τη Κύπρο , η μαμά της Μαριάννας, να χορέψει την κόρη της, πριν φύγουν από το σπίτι τους την ημέρα του γάμου..Και με τις μελωδίες αυτές άρχισε να φτιάχνει ονειροπαγίδες ένα παιχνίδι που άρεσε στην Μαριάννα από τότε που ήταν παιδί. Απ΄το πρώτο ραντεβού  η «Ανδρομέδα» της έκλεισε το μάτι. Η «Ανδρομέδα» by Creation Andreadis Yiannakis ,ένα αέρινο, boho, νυφικό με μία λεπτομέρεια στο στήθος.. Μία ονειροπαγίδα… Σχεδιασμένο  και ραμμένο για την μικρή κοκκινομάλλα Μαριάννα.

Με κρητικές μαντινάδες και λαουτιέρηδες από την Κίσσαμο ,τόπο καταγωγής του πατέρα της νύφης, έφτασε η νύφη στους Αγίους Αποστόλους .Σωστή νεράιδα με στεφάνι από αγριολούλουδα στα μαλλιά .Ο Νίκος με μάτια βουρκωμένα, ερωτευμένος την περίμενε όλο προσμονή..

Στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων ,εκεί που η φύση συναντά το απέραντο γαλάζιο..Όταν η ίδια η φύση στολίζει πώς να διακοσμήσει κανείς; Το άρωμα από τα αγριολούλουδα, μπερδεύτηκε  με την αλμύρα της θάλασσας.

Οι καρέκλες στολισμένες ,είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους και περίμεναν τους λιγοστούς καλεσμένους, έτσι όπως όριζε ο νόμος λόγω του κορoνοϊού. Γλυκά του κουταλιού με συνταγές από την Κύπρο, λεμονάδα σπιτική από τη γιαγιά Μαρικούλα, μυρωδάτο λικέρ με τριαντάφυλλο τοποθετήθηκαν σε μικρά κρυστάλλινα πιατάκια και ποτηράκια λες και ήταν ξεχασμένα από τον χρόνο . Και ανάμεσα στα δέντρα ονειροπαγίδες , από πλεκτά υλικά και μεταξωτές κλωστές λες και τις  ύφαιναν νεράιδες στο πέρασμα των χρόνων, στόλιζαν το όμορφο δασάκι.

Η δεξίωση στο Cabana Mare ακολούθησε το ίδιο νοσταλγικό και ρετρό ύφος, καθώς τους καλεσμένους υποδεχόταν ένα ξύλινο, παλιομοδίτικο τραπέζι με πλεκτές κουρτίνες…

Γλυκά με λεπτομέρειες σε λιλά και λευκό χρώμα, κουφέτα σε διάφορες γεύσεις, πύργοι από macaron, φίνα μπισκότα βουτύρου  και λαχταριστά cup cakes όλα φτιαγμένα από τη μαμά της Μαριάννας συνέθεταν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Τα τραπέζια των καλεσμένων στολισμένα όμορφα με μπουκέτα από αγριολούλουδα.

 

Αμάραντοι σε λιλά και μωβ αποχρώσεις , λυσίανθοι  πάνω σε κασσιτερένια δίπατα, πλεκτά σουπλά ,δαχτυλίδια για τις πετσέτες  με λεπτομέρειες μικρές ονειροπαγίδες, όλα βγαλμένα από το μπαούλο της μαμάς ,κειμήλια μιας άλλης εποχής…

 

Ένα πραγματικό παραμυθένιο σκηνικό μιας ρετρό εποχής …